Новокаховські поліцейські викрили мешканця сусіднього міста у незаконному видобутку піску

4 года назад 0

В чергову частину Новокаховського відділу поліції зателефонував єгер, який обслуговує Корсунське лісогосподарство. Лісничий повідомив, що неподалік від населеного пункту невідомі громадяни в автомобіль «ГАЗ-САЗ» завантажують пісок. За вказаним напрямках виїхали екіпаж групи швидкого реагування та слідчо-оперативна група. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місці події був виявлений 68-річний мешканець м. Каховка. Будь-яких документів, що дозволяють видобуток піску, у нього не було. Як з’ясувалося, чоловік приїхав разом із своїм сусідом. Але останній втік, ще коли помітив лісничого. Зі слів правопорушника, пісок він завантажував не для продажу, а для власних потреб.

Як розповів заступник начальника міського підрозділу поліції Сергій Стадник, за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.240 Кримінального кодексу України. Автомобіль із 2,5 тонами вантажу був доставлений на територію райвідділу. В суд направлено клопотання про накладення на час досудового розслідування на нього арешту. За порушення встановлених правил використання надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення передбачене покарання в вигляді штрафу в розмірі від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.