Новокаховські поліцейські затримали браконьєрів з уловом на 15 тисяч гривень

5 лет назад 0

В рамках профілактичного відпрацювання «Нерест» працівники Новокаховського відділу поліції викрили двох місцевих мешканців у вилові риби забороненим знаряддям лову. За дві години в сітку правопорушників потрапили майже сотня рибин. За незаконний вилов водних біоресурсів громадянам може загрожувати обмеження волі на строк до 3 років. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Працівники Новокаховського відділу поліції відпрацьовували прибережну зону річки Дніпро. Близько першої години ночі поблизу смт Дніпряни поліцейські помітили на воді моторний човен, який на невеликій швидкості направлявся в напрямку узбережжя. Коли плавзасіб причалив до берега, поліцейські вийшли із засідки. Як з’ясувалося, двоє громадян, які знаходилися на човні, незаконно виловлювали рибу забороненим знаряддям.

Як розповів начальник районного підрозділу поліції Олександр Рогожин, правопорушниками виявилися двоє місцевих мешканців, віком 41 та 47 років. В березні цього року за незаконну риболовлю вони притягалися до адміністративної відповідальності. Цього разу слідчим відділенням Новокаховського відділу поліції відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». У правопорушників вилучені човен з мотором, місинова сітка довжиною 120 метрів, 92 оселедця та кілька карасів з таранню. Завданий природньому середовищу збиток оцінюється в суму близько 15 тисяч гривень. Громадянам може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.