Новокаховські поліцейські затримали крадія телефонного кабелю

6 лет назад 0

Житель міста Нова Каховка зрізав телефонні кабелі з колодязів та фасадів будинків. Тим самим, залишивши без зв’язку частину мешканців міста.

Працівники Новокаховського відділу поліції затримали зловмисника у лісосмузі, де він випалював з викраденого кабелю мідний дріт. Затриманим виявився 40-річний наркозалежний та раніше судимий місцевий житель. У нього вилучили кабель та інструменти.

"На рахунку зловмисника 20 фактів крадіжок телефонного кабелю, які він скоював упродовж двох місяців", — повідомив заступник начальника Новокаховського відділу поліції Андрій Ювченко.

Поліцейські встановили, що зловмисник діяв лише вночі, за один раз викрадав від 100 до 200 метрів кабелю. Крадений кабель злодій випалював, а отриманий мідний дріт продавав на ринку знайомому скупнику металу. Поліцейські встановили особу цього скупника.

Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Санкція статті передбачає арешт на строк від 3 до 6 місяців або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Херсонської області