Нововоронцовський дитячий садок отримає грантову допомогу на суму 620 тис. грн

6 лет назад 0

15 березня 2018 року за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Шігекі СУМІ та представників благодійних та громадських організацій відбулась урочиста церемонія підписання семи грантових угод по програмі безпеки людини «Кусаноне» Уряду Японії.  межах другого етапу фінансування проектів програми #КУСАНОНЕ 2018 року буде надано більше 500 тис. доларів США для реалізації семи проектів у сфері охорони здоров’я, реабілітації та освіти у Житомирській, Херсонській, Кіровоградській області та у містах Київ, Харків та Миколаїв.

Загалом упродовж 2017 року від Херсонської області було підготовлено більше 30 заявок та направлено на розгляд Посольству Японії в Україні.

Проте, лише один проект отримав грантову підтримку, а саме проект Нововоронцовської селищної ради Нововоронцовського району. Між Урядом Японії та громадською організацією «Надія Нововоронцовщини» підписано грантову угоду про реалізацію проекту «Покращення навчального середовища в Нововоронцовському дитячому садку №1 «Сонечко» на загальну суму 620 тис. грн. У межах проекту буде профінансовано роботи з реконструкції системи опалення та встановлення двох нових твердопаливних котлів у закладі.

Під час заходу Посол СУМІ наголосив на доступності участі у програмі КУСАНОНЕ представників місцевих громад, громадських та благодійних організацій, короткому терміні реалізації проектів, що отримують фінансування. Посол висловив сподівання, що підписані для реалізації проекти будуть успішно впроваджені, і вже через рік дипломат зможе відвідати установи-реципієнти для урочистої передачі каталогу придбаного обладнання або виконаних робіт.

Програма безвідплатної допомоги «КУСАНОНЕ» спрямована на підтримку ініціатив, представлених громадами та громадськими об’єднаннями для задоволення різноманітних потреб на місцевому рівні. Програма має на меті розвиток мирного суспільства, де жодна особа не залишена поза увагою у будь якому куточку світу.

Неприбуткові організації можуть взяти участь у конкурсі для отримання гранту, заповнивши форму заявки, що розміщена на сайті Посольства. У 2017 році було розглянуто більше 400 заявок з різних регіонів України.

Херсонська ОДА