Обласна рада затвердила кандидатури до складу поліцейської комісії

4 года назад 0

До складу постійно діючої поліцейської комісії Управління патрульної поліції в Херсонській області увійшли Бімбірайте Наталя-Дануте Антано та Сулейманов Ібрагім Талятович. За відповідне рішення проголосували 44 депутати у ході сьогоднішнього засідання сесії.

Постійно діюча поліцейська комісія має на меті забезпечити прозорий добір та просування по службі поліцейських до лав патрульної поліції. Головна вимога до членів комісії – бездоганна репутація, високі професійні, моральні якості та суспільний авторитет.

За результатами розгляду конкурсних пропозицій, що надійшли до Херсонської обласної ради, постійна комісія мандатна, з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, захисту прав і свобод людини, законності і правопорядку, боротьби з корупцією, з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою погодила кандидатури двох представників громадськості:

Бімбірайте Наталю-Дануте Антано – правозахисницю, журналістку, громадську діячку з 20-річним досвідом організації правозахисних та адвокаційних кампаній (зокрема керівник ГО «Інформаційний ресурсний центр «Правовий простір» та Громадської спілки «Мережа правового розвитку»), автора та керівника багатьох соціальних проєктів;
Сулейманова Ібрагіма Талятовича – правозахисника, журналіста, члена БО «Кримськотатарський культурно-спортивний центр «Куреш» на волонтерських засадах, керівника незалежного моніторингу дотримання прав людини у АР Крим, голову Херсонського міського Меджлісу, члена Ради національних товариств та корінних народів при Херсонській ОДА.