Оксана Рукавішнікова: «Пишаюся такою молоддю»

5 лет назад 0

Українські лікарі продовжують долучатися до Навчальної ініціативи в сфері підвищення кваліфікації та професійної перепідготовки, яку Міністерство охорони здоров’я реалізовує за підтримки Британського медичного журналу (BMJ). У межах цієї освітньої ініціативи доступ до ресурсів «BMJ», окрім України, також отримали Грузія та Азербайджан. Відповідно до проекту, «BMJ» створив Український портал та відкрив необмежений доступ до своїх ресурсів.

Завдяки цій співпраці працівники сфери охорони здоров’я мають можливість отримати доступ до доказових онлайн-інструментів та ресурсів для покращення рівня діагностики, лікування і заходів із захисту від інфекційних та неінфекційних захворювань.

Кожен лікар, який прагне бути кращим, повинен навчатися та вдосконалюватися протягом усього свого лікарського життя. А дистанційна освіта, у тому числі і через навчання на платформі Британського медичного журналу, дає можливість здобувати нові знання у будь-який зручний час.


Мені було дуже приємно дізнатися, що лікар-онколог Комунального закладу «Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня» Херсонської обласної ради Ляшенко Сергій Юрійович став переможцем конкурсу Британського медичного журналу («BMJ») у номінації «Інфекційні захворювання» та удостоєний честі представляти інтереси країни на Міжнародному форумі з якості та безпеки охорони здоров’я, який відбудеться у Глазго 27-29 березня 2019 року («Quality and Safety in Healthcare»). Навіть поїхала привітати молодого медика з першою значною перемогою, адже пам’ятаю, як його «влаштовували» до пансіонату «Медик». Саме завдяки рішенню депутатів облради, прийнятим за моїм зверненням, щодо зміни умов проживання фахівців у медичному пансіонаті «Медик», з’явилась можливість поселення молодих фахівців-медиків на пільгових умовах.

Пишаюся такою молоддю. Вона вселяє впевненість у завтрашньому дні. Ми повинні створити усі умови для того, щоб молоді фахівці залишалися і приносили користь Херсонській громаді.

Оксана Рукавішнікова,
заступник голови Херсонської обласної ради