Освіта Херсонщини в умовах «жовтої» зони: більшість шкіл та садочків закриють

2 года назад 0

У Херсонській ОДА відбувся брифінг щодо роботи навчальних закладів Херсонщини в умовах «жовтої» зони карантинних обмежень.

На запитання журналістів, стосовно того, як працюватимуть заклади освіти вже з четверга відповідали заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко, головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич та заступник начальника управління освіти і науки ОДА начальник відділу вищої та профосвіти Олена Міхєєва.

За інформацією наданою представниками влади таких навчальних закладів, де зовсім немає вакцинованих осіб, на Херсонщині немає. Однак, школи та садочки все одно закриватимуть.

— Майже 20 тисяч освітян Херсонщини щеплено однією дозою вакцини. З 475 ДНЗ області продовжать свою роботу лише 159. Що стосується шкіл, поки що з 425 закладів 227 продовжать роботу в нормальному режимі. У спеціалізованих закладах лише половина персоналу охоплено вакцинацією. Профтехосвітні заклади — на сьогодні 60%. І на жаль жоден ВНЗ не досяг потрібного рівня вакцинації! Це означає, що університети теж припинять свою роботу. Однак зараз ми говоримо про цифри, які постійно оновлюються. Якщо матимемо на вечір більше вакцинованих, більше свідомих освітян – то й заклади працюватимуть, — наголосила Олена Міхєєва.

Як наголосив заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко, мова наразі йде саме про закриття, а не про дистанційну форму навчання:
— Зрозумійте правильно, це рішення держави. Це не наша ініціатива, чи прийняте тільки на Херсонщині розпорядження. Це стосується всіх і кожного. Про це відкрито говорили ще з серпня. І керівники навчальних закладів про це знали. Зараз, за умови того, що освітяни вакцинуються хоча би однією дозою, і відсоток захищеного персоналу зросте, заклад відкриють.

Про ситуацію із захворюваністю на коронавірус та вакцинацією повідомив головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич:
— Зараз у лікарнях знаходиться понад 1000 хворих. Серед тих, хто захворів, вакцинованих 7 осіб. З цих семи тільки у двох є дві дози вакцини, і ці двоє не потребують кисневої терапії. Як на мене, ці цифри – привід кожному задуматися. І вакцинуватися. Що стосується навчальних закладів, це зона особистої відповідальності керівника. Садочок чи школа не може працювати, якщо немає вакцинованого персоналу, це рішення, прийняте на рівні держави.