ПАТ «Херсонгаз» надає роз’яснення щодо ситуації навколо відключення 87-річної мешканки Херсонщини.

7 лет назад 0

Відключення було проведено в рамках перевірки раніше опломбованих абонентів за наявність заборгованості та абонентів, які порушують чинне законодавство, зриваючи пломби та не сплачують заборгованість.

З 2015 року даного абонента неодноразово було відключено від газопостачання шляхом опломбування, через наявність значної заборгованості, яка не ліквідувалася. На сьогодні вона становить майже 5 тис грн., остання оплата була здійснена у листопаді 2016 року, а перед тим у травні 2015 року. Але навіть незначні оплати один раз на рік не покривають заборгованості за вже спожитий газ.

Оскільки абонентом неодноразово було зірвано пломби, на сьогодні — опломбовано ввід.

ПАТ Херсонгаз щиро співчуває громадянці, проте чи є правильним продовжувати надавати газопостачання споживачу, який і так має значні борги, для того щоб збільшити їх ще більше? Виконання законів України є обов'язком кожного громадянина, незалежно від соціального статусу, віку, майнового стану та території проживання. Якщо людина не в змозі сплачувати за комунальні послуги у повному обсязі, вона має право звернутися за державною допомогою у вигляді субсидії.

Газ це товар, який надходить до споживача не безкоштовно, його кількість та безаварійність виключно залежить від своєчасної сплати за використаний природний газ кожним споживачем.

Нагадаємо, 87-річна херсонка, якій відімкнули газопостачання, замерзає в своїй квартирі.

«Захворіла пневмонією. Готує кипятильником! Потрібна допомога! Тел. 49-35-62, Зінаіда Леонтіївна», — повідомляють небайдужі херсонці в соцмережі.