«Перемоги херсонських спортсменів – це авторитет нашої області», – Владислав Мангер

5 лет назад 0

Херсонська область – південний регіон. Тож до недавнього часу наша спортивна слава карбувалася винятково в літніх олімпійських видах спорту. 10 олімпійських чемпіонів, багато призерів олімпіад, переможців світових і європейських першостей. І всі ці здобутки в літніх олімпійських видах спорту.

Сьогодні ж Херсонщина активно демонструє зацікавленість і готовність розкривати для себе нові горизонти, зокрема – розвивати зимовий олімпійський спорт – хокей з шайбою та фігурне катання на ковзанах.

Зараз у Херсонській області створено 5 хокейних команд різних вікових груп. У минулому році для посилення системної підготовки спортсменів відкрито відділення хокею з шайбою у Вищому училищі фізичної культури.

Без сумніву, херсонський хокей уже має свою історію з багатьма яскравими сторінками. В активі наших команд – успішні виступи на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Тому створення в Херсоні у минулому році професійного хокейного клубу «Дніпро» є абсолютно логічним і закономірним. Як показують результати, це рішення виявилось цілком виправданим, не дивлячись на деякий скепсис окремих представників спортивної спільноти. Сьогодні наша команда є лідером чемпіонату України і впевнено крокує до своїх перших нагород.

Так у чому ж користь від створення у Херсоні професійної хокейної команди? Чим керувався ініціатор цієї справи голова Херсонської обласної ради?

– Будь–які успіхи херсонців на спортивних аренах – це авторитет Херсонщини , – говорить Владислав Мангер. – Кожен вдалий спортивний результат – це визнання стабільності нашого регіону, демонстрація його сили й потужності. Новостворений хокейний клуб «Дніпро» – це наша гордість, а кожна його перемога – наше натхнення.

Сьогодні хокей, так само як і футбол, збирає неймовірну кількість вболівальників. Заповнені трибуни льодового комплексу під час домашніх ігор команди «Дніпро» свідчать про величезний інтерес у суспільстві до молодого, але амбітного спортивного колективу.

– Глядачі, які відвідують у Херсоні хокей, отримують неймовірні позитивні емоції та наповнюються гордістю за своє рідне місто, – впевнений голова обласної ради Владислав Мангер. – Практично на кожному хокейному матчі ви почуєте з трибун «Я пишаюся, що я – херсонець»! Це стало незмінним атрибутом кожної гри. І це, по суті, теж досягнення. Успіхи херсонського хокейного клубу – це не просто примноження нашої спортивної слави, це, насамперед, розвиток патріотизму, підняття престижу нашої області.

Всі розуміють, що результат у великому спорті – це вершина айсберга, основою якої є масовий та дитячо-юнацький спорт. Чемпіонів готують не один рік, а фундамент закладається саме у молодому віці. Тому дуже важливо привертати увагу дітей до переваг здорового способу життя, до занять спортом.

– І це стратегічне завдання у херсонському хокеї відпрацьовано на відмінно, – говорить голова обласної ради. – Сьогодні наші юні хокеїсти уже мають чудовий приклад для наслідування. І він – не десь далеко, за кордоном, на екранах телевізорів. А тут, удома. Десятки хлопчаків мріють бути схожими на своїх кумирів із херсонського хокейного клубу «Дніпро» і в перспективі потрапити до складу улюбленої команди.

І що не менш важливо, наявність у Херсоні власної професійної команди дає можливість найбільш талановитим хокеїстам області продовжувати спортивну кар’єру у себе на батьківщині, а не виїжджати до інших регіонів України, або взагалі за кордон, як це відбувалося до недавнього часу.

Розвиваючи професійний хокей високого рівня, у Херсоні дбають про молоду зміну, про масовий спорт, про здоровий спосіб життя. Як результат, приємно відзначати невпинне зростання популярності хокею. Все більше й більше з’являється бажаючих займатись цим мужнім і красивим видом спорту. А завдання влади – дати їм таку можливість.

За словами Мангера, є стійкі наміри модернізувати льодовий палац і створити ще кращі умови для занять хокеєм для всіх охочих. І не тільки хокеєм. Адже в Херсоні стрімко збільшується інтерес до фігурного катання на ковзанах. Цей вид спорту також отримує всебічну підтримку. За це Владислав Мангер вдячний депутатам обласної ради, які всіляко підтримують такі ініціативи.

– І насамкінець. Усім скептикам та неконструктивним критикам ідеї розвитку на Херсонщині зимових видів спорту зауважу. Сьогодні кожен може вільно обирати, яким видом спорту йому займатися. І якщо в Херсоні, серед іншого, затребуваним є хокей та фігурне катання, наше завдання – створити максимально комфортні умови для занять цими видами спорту, – говорить Владислав Мангер. – Тому пріоритетним завданням для себе бачу розвиток матеріально–технічної бази херсонського льодового комплексу. У найближчій перспективі плануємо розширити глядацькі трибуни, добудувати спортивний зал та роздягальні. Маю тверде переконання, що, отримавши свого часу за державний кошт такий прекрасний спортивний об’єкт, було б злочином не використовувати його і не розвивати. Я щиро вірю, що уже скоро завдяки командній роботі всіх небайдужих спортивних фахівців, службовців і громадськості наші перемоги в чемпіонаті України з хокею переростуть у найвищі здобутки на змаганнях міжнародного рівня, мотивуючи цим самим молоде покоління до активних занять спортом.