Перший Таврійський Міжнародний фестиваль став подією для шанувальників симфонічної музики Херсона

5 лет назад 0

Це не Ла Скала і не Великий Театр, але голосам, які лунали на березі Дніпра позадрили б кращі сцени світової опери. У Херсоні відбувся Перший Таврійський Міжнародний фестиваль класичної музики – просто неба на широкому пірсі біля готелю «Панорама». Комфортні глядацькі місця, великі екрани з обох боків від сцени, поціновувачі симфонічної музики та оперного співу у вечірніх сукнях та костюмах. Звучать перші акорди арії Тереодора з опери Жоржа Бізе «Кармен».
У Першому Таврійському Міжнародному фестивалі – взяли участь як українські зірки так і відомі співаки з закордону. Кетаван Гавашелі, Лейла Шерзай, Олег Лановий і Максим Лозовий переможці та лауреати численних міжнародних вокальних конкурсів. І звичайно вперше у Херсоні Kyiv Metropolis Orchestra справжній симфонічний оркестр. Мета – подарувати глядачам задоволення та популяризувати класичну музику.
Жодного слова українською – солісти виконували арії італійскою та чеською, але публіка здається розуміла кожне слово, оскільки мовою почуттів володіє кожен. Солістка Лейла Шерзай зізнається, що перед виступом хвилюється, адже Херсон це її Батьківщина для земляків хоче виступити якнайкраще. Тим не менш обдарована оперна діва залюбки ділиться зі знімальною групою особистим.
Арії Ліу, Русалки та мадам Батерфляй. Лейла Шерзай виконує сьогодні свої найулюбленіші композиції і дарує глядачам блискучий та бездоганний виступ.
Після закінчення Херсонського музучилища Лейла вступила до Львівської національної музичної академії там вона навчалася з Олегом Лановим, якого зараз називають «золотим голосом» Львівського національного театру опери та балету.
Оперний співак зі Львова Олег Лановий зізнається, що у Херсоні він вперше. І вперше йому доводиться співати просто неба на березі річки. Так само як і його колезі з Грузії Кетеван Гавашелі. Оперна діва ділиться, виступати перед херсонською публікою було для неї справжнім задоволенням, тим більше у такому зірковому складі.
Диригент з 15-річним стажем Богдан Пущак розповідає, оскільки сцена змонтована просто неба і глядачі сиділи на досить великій відстані від музикантів та вокалістів оплески було чутно не так гучно як зазвичай. Проте диригент симфонічного оркестру підкреслив, що це досить цікавий та сучасний формат виконання класичної музики.