Пілотний проект щодо створення робочих місць буде страртуватиме на Херсонщині

6 лет назад 0

13 червня відбулось засідання наради з питань запровадження Проекту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» в Херсонській області під головуванням директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Дмитра Бутрія за участі координаторів проекту Міжнародної організації праці та голів ОТГ Херсонщини. 

Проект Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» спрямований на комплексне вирішення проблем зайнятості та ринку праці на національному та регіональному рівнях, зокрема вдосконалення механізмів управління ринком праці, розвиток професійних навиків учасників ринку праці, зміцнення соціального діалогу.

Як зазначив на початку зустрічі Дмитро Бутрій, що реформа децентралізації в умовах якої відбудеться реалізація пілотного проекту для якого обрана Херсонська область, активно впроваджується і вже створено 26 громад та постійно набирає більших обертів.

«Громади відповідальні за свої території, в першу чергу в економічному плані, тому створення робочих місць це стратегічний розвиток кожної з них і має бути у пріоритеті. Інколи їм не вистачає теоретичного досвіду, тому ми вдячні, що ви передаєте свій досвід, який стане в нагоді і буде сприяти економічному зростанню громад», – зазначив Дмитро Бутрій.

Проект передбачає три напрямки взаємодії:
1. Управління ринком праці та активна політика на ринку праці
2. Тристороннє партнерство і соціальний діалог
3. Створення сприятливих умов для сталого розвитку підприємств та підтримка підприємництва

Метою проекту є рішення структурних проблем зайнятості та ринку праці на національному і регіональному рівні за рахунок зміцнення соціального діалогу та тристоронніх механізмів.

«З усіх областей для впровадження пілотного проекту було відібрано дві це Херсонська і Рівненська. Наша міжнародна організація має реалізувати такий проект у 6 областях за допомогою фінансування уряду Данії. Ми маємо навчити взаємодії та навичкам органи і людей, які взаємодіють у сфері працевлаштування, а також кінцева мета забезпечити роботою молодь та жінок. Загалом 4500 людей пройдуть навчання, з них 25 кращих бізнес-проектів отримають підтримку у подальшій реалізації», – розповів про проект Джемал Ходжич, старший технічний радник Проекту Міжнародної організації праці.

Під час засідання було розглянуто механізм роботи проекту, проблемні питання та відбулось обговорення.

14 червня на базі Херсонського обласного центру зайнятості продовжиться розгляд пілотного Проекту Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» щодо його реалізації у Херсонській області.

Херсонська ОДА