Пішоходам Херсонщини з 1 вересня не заважатимуть кіоски і рекламні щити?

6 лет назад 0

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми (ДБН). Зокрема, вводить норму щодо недопущення встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів при будівництві, реконструкції чи капітальному ремонті вулиць і доріг.

Відповідна норма міститься у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів», який вступає в силу з 1 вересня 2018 року, повідомляє офіційний сайт Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Пішохідні зони на те й називаються «пішохідними», тому що призначені для пішоходів, для їх зручності та комфорту в пересуванні. Тому логічно, що на цих шляхах не потрібно встановлювати рекламні конструкції, кіоски чи розміщувати люки та дощоприймачі, адже це заважає безперешкодному руху по тротуарах та навіть може нести небезпеку для пішоходів. Тому у новому ДБН щодо вулиць і доріг ми чітко прописали, що при їх проектуванні в населених пунктах це не допускається», — підкреслив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Згідно з новим ДБН, на пішохідних зонах тротуару не допускається встановлення:

— дорожньої огорожі та опор;

— рекламних конструкцій;

— тимчасових споруд (торгових кіосків, павільйонів, лотків, палаток тощо);

— приямків від люків та дощоприймачів;

— сходів та ґанків будинків тощо.

Дані норми розповсюджуються на нове будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих вулиць і доріг.

Фото сайт Міністерства