По всій Херсонщині встановлять контейнери для роздільного збирання відходів

6 лет назад 0

8 грудня в ОДА обговорили питання щодо роздільного збирання твердих побутових відходів та відзначили успішний досвід впровадження роздільного збирання у Голій Пристані. «Це стосується кожного, бо впливає на навколишнє середовище та здоров’я людей. Також у зв’язку з прийняттям Закону України «Про відходи» з 1 січня 2018 року Україна зобов’язалась сортувати все сміття, вилучаючи з нього корисні компоненти, тому необхідно обговорити шляхи рішення та заходи у кожному населеному пункті», – зазначив на початку засідання заступник голови ОДА Олександр Адамчик.

Учасники заходу вирішили, що розпочинати потрібно з інформування, роз’яснення серед населення і встановлення контейнерів.

Таким чином у місті Гола Пристань, завдяки роботі по інформуванню та фінансуванню за рахунок грантових коштів, протягом двох років на території міста зменшилась кількість вивезених побутових відходів на звалище та скоротились показники використаних енергоресурсів. Про це розповіли фахівці Голопристанської міської ради. Також вони надають дітям пояснення у дошкільних та середніх навчальних закладах.

Побутові відходи містять ресурсоцінні компоненти, які можна вилучати та використовувати як вторинну сировину. Це гроші для ОСББ і громад, які не будуть зайвими. Таку думку висловив Олександр Адамчик під час обговорення.

За результатами обговорення райдержадміністрації, міськвиконкоми мають закупити та встановити контейнери роздільного збору у багатоквартирному житловому фонді, сприяти запровадженню роздільного збирання відходів у закладах соціальної сфери та створенню мережі пунктів прийому вторинної сировини.

Херсонська ОДА