Покровському скверу в Херсоні – 10 років

5 лет назад 0

Ювілейна дата. У Херсоні відзначили десятиріччя Покровського скверу. Видатну подію не оминули увагою ті, хто стояв у витоків відродження паркової зони – представники і друзі жіночого клубу «Ініціатива». У 2009-му за благодійні кошти небайдужих городян була проведена реконструкція і встановлено скульптурну композицію образу Пресвятої Богородиці «Покрова» на місці зруйнованого в радянські часи храму Пресвятої Богородиці.
Статуя висотою 2,5 метри виконана з білого штучного каменю, дивиться на схід сонця, створив її член Національної спілки художників України скульптор Віктор Тишкевич, а львівський поет Богдан Пастух написав вірші цитати з яких викарбувані на постаменті . Сьогодні львівський поет особисто приїхав у Херсон.
На заході був присутній і голова благодійного фонду «Добро переможе» Юрій Рожков. Меценат пригадав як усім миром збирали кошти на встановлення скульптурної композиції На його думку догляд за сквером, який повсякчас відбувається завдяки небайдужим херсонцям неабияк згуртував містян.
На 10-ті роковини встановлення скульптури Пресвятої Богородиці у Покровському сквері також вітали усіх матусь із днем Матері – організатори дійства та гості свята вважають цей збіг невипадковим, адже Свята Діва Пречиста завжди була покровителькою усіх матерів. В цей день лунала молитва за мир в Україні, а також в небо випустили білих голубів.
Святковий день ознаменувався виступами естрадних та хореографічних колективів, поезією та виставкою дитячого малюнку. А студенти Дизайн-ліцею Херсонської міської ради мали незвичайний урок – просто неба юні художники малювали статую Богородиці з натури. Спочатку кожен студент мав створити ескіз майбутньої картини, аби потім перенести образ на Божої Матері на полотно.
Оскільки 100 років тому там де зараз знаходиться скульптурна композиція стояв храм Святої Покрови, для віруючих людей це особливе – святе намолене місце. Але більшість херсонців просто полюбляє тут прогулюватися з дітьми та друзями.