Поліцейські Генічеського району впродовж тижня затримали трьох зловмисників, які перебували в розшуку

4 года назад 0

Вжитими оперативно-розшуковими заходами працівники карного розшуку Генічеського відділу поліції впродовж останніх семи днів розшукали трьох зловмисників, які переховувалися від слідства. В м. Одеса був затриманий підозрюваний в скоєнні влітку минулого року грабежу, в Донецькій області – чоловік, який розшукувався за вчинення восени 2019 року крадіжки. А в одному з населених пунктів Генічеського району – зловмисник, який підозрюється в скоєнні одразу 5 злочинів. Наразі за рішенням суду усі затримані поміщені під варту. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник Генічеського відділу поліції Сергій Балута, останній із розшуканих зловмисників переховувався від слідства з літа 2017 року. Це 31-річний житель м. Генічеськ. В квітні 2017 року чоловік був засуджений до 4,5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки за вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним обігом зброї, боєприпасів і наркотичних засобів. Однак злочинець на шлях виправлення не став і невдовзі знову вчинив ряд умисних тяжких злочинів. Поліцейські обгрунтовано підозрювали засудженого в причетності до вимагання, незаконного заволодіння, шахрайства, умисного пошкодження майна шляхом підриву гранати.

Після вручення чоловікові підозри в скоєнні даних злочинів він був запрошений до суду для обрання йому міри запобіжного заходу. Однак, ще до винесення ухвали, підозрюваний покинув зал засідань і зник у невідомому напрямку. Використовуючи свої кримінальні зв’язки, він вдало переховувався на території різних областей країни. В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівникам карного розшуку Генічеського відділу поліції стало відомо, що втікач має намір днями повернутися на територію району. І в день приїзду останнього в один із населених пунктів оперативники затримали його.

Усіх трьох розшуканих суд постановив тримати під вартою. З ними тривають слідчі дії.