Поліцейські Херсонщини відкрили 244 кримінальні провадження за незаконний обіг наркотиків та вилучили 49 кг наркотичних засобів

6 лет назад 0

За чотири місяці цього року поліцейські Херсонщини відкрили 244 кримінальні провадження по лінії незаконного обігу наркотичних засобів. За збут наркотиків відкрито 108 кримінальних проваджень, за утримання наркопритонів — 7. З незаконного обігу поліцейські вилучили понад 49 кг наркотичних засобів та психотропних речовин (марихуани, опію, макової соломи та психотропних речовин).

Вчора у Скадовське відділення поліції надійшло повідомлення від місцевої жительки. Жінка розповіла, що її сусід у квартирі виготовляє наркотики. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За місцем проживання чоловіка виїхала слідчо-оперативна група. З дозволу господаря поліцейські провели огляд квартири, в ході якого виявили медичний шприц з ацетильованим опієм та насіння маку для виготовлення наркотичної речовини. Усе вилучене направлене на експертизу.

Як повідомив начальник слідчого відділення Скадовського відділення поліції Ігор Моргун, 50-річний чоловік виявився раніше судимим за незаконне зберігання наркотиків. Він пояснив, що виготовляв ацетильований опій для власного вживання.

Чоловік перевіряється на причетність до збуту наркотиків. Відкрите кримінальне провадження за ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».