Поліцейські викрили чоловіків, які на замовлення спиляли 12 дерев акації

5 лет назад 0

У лісництві поблизу с.Дудчани Нововоронцовського району місцеві жителі виявили свіжі спили дерев акації, на місці залишилися самі пеньки та великі гілки. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Слідчо-оперативна група Нововоронцовського відділення поліції оглянула місце події, після чого поліцейські поспілкувалися з жителями села і встановили двох чоловіків, причетних до незаконної рубки деревини. Громадяни пояснили, що до них звернувся невідомий чоловік і попросив спиляти 12 дерев за грошову винагороду. Вночі вони виконали замовлення, передали деревину чоловіку, за що отримали гроші. Ніяких особистих даних покупця чоловіки не знають.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Призначено ряд експертиз, в тому числі судово-екологічну для встановлення суми збитків, завданих лісовому фонду. Наразі працівники районного відділення поліції проводять заходи по встановленню особи-замовника незаконної порубки дерев.