Поліція Херсонщини вкотре нагадує про обачність при купівлі товарів через Інтернет

4 года назад 0

Лише за кілька днів жителі Херсонщини втратили понад 55000 гривень під час замовлень товарів через Інтернет та довірившись продавцям-шахраям. Всі потерпілі зробили повну або часткову передоплату, але не отримали покупки і гроші їм ніхто не повернув.

Так, 41-річний житель Олешківського району на одному з сайтів побачив оголошення про продаж сіна за прийнятною ціною. Домовившись з продавцем про покупку та повну передоплату, заявник перерахував шахраю 18200 гривень. Товар чоловік досі не отримав, телефон продавця вимкнений.

В чергову частину Новотроїцького відділення поліції звернувся місцевий мешканець. 63-річний чоловік розповів, що хотів придбати баян, оголошення про продаж якого побачив на одному з Інтернет-сайтів. Він перерахував 21500 гривень продавцеві, після чого останній перестав виходити на зв'язок та не повернув гроші.

Жертвою шахрая став і 21-річний херсонець. Він хотів придбати через Інтернет сучасний мобільний телефон, перерахувавши шахраям передоплату 8000 гривень. Телефон чоловік так і не отримав.

23-річний житель Олешківського району хотів придбати мотоцикл, оголошення про продаж якого знайшов на сайті. Чоловік перерахував шахраям 8000 гривень, але товар і досі не отримав.

За усіма фактами поліція відкрита кримінальні провадження за ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Шановні громадяни! Будьте обачними, замовляючи товар через Інтернет. Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Домовляйтеся про придбання товару на умовах відправки поштою накладеним платежем. Здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтеся до найближчого відділення поліції або телефонуйте на «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області