Поліція Херсонщини закликає громадян не піддаватися паніці та не поширювати неправдиві чутки щодо коронавірусу

4 года назад 0

Нагадуємо, що рішенням Уряду у країні запроваджено тритижневий карантин для запобігання поширенню коронавірусної інфекції, у зв’язку з чим введені посилені обмеження.

Поліція Херсонщини працює у штатному режимі, всі працівники забезпечені засобами індивідуального захисту. Як повідомлялося раніше, на час карантину не здійснюється особистий прийом громадян керівництвом ГУНП, на блокпостах та у громадських місцях поліцейські несуть службу в масках.

Для убезпечення мешканців, в Херсонській області уже введені тимчасові обмеження щодо роботи торгівельно-розважальних та закладів громадського харчування, припинено освітній процес, заборонено проведення масових заходів та участь у них громадян. Не змінюється робота продуктових магазинів, аптек та громадського транспорту, однак, здійснюються додаткові заходи з дезінфекції приміщень, маршрутних автобусів та тролейбусів.

Шановні громадяни! Відповідально ставтеся до протиепідемічних заходів, які покликані зберегти ваше життя і здоров’я. Не піддавайтеся на провокації та не поширюйте неправдиву інформацію із соцмереж. В Херсонській області ситуація перебуває під контролем всіх профільних відомств і служб.

У разі недотримання карантинних обмежень, правоохоронні органи реагуватимуть на це. На порушників чекатимуть штрафи або кримінальна відповідальність. Згідно зі ст.325 Кримінального кодексу України «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням» громадянам може загрожувати штраф або обмеження волі до трьох років. А у разі, якщо це призвело до тяжких наслідків, передбачено позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Пам’ятайте, що основними правилами захисту від коронавірусної інфекції є: уникнення місць скупчення людей, часте миття рук, використання антисептиків та дезінфекцію поверхонь. Також по можливості обмежте відвідування громадських місць і безпосередні контакти з людьми, навіть найближчими родичами і друзями.

Головне! У разі виникнення симптомів застуди, підвищеної температури, слабкості – негайно звертайтеся до лікаря, не зволікайте, адже це може врятувати життя!

Будьте свідомими, дотримуйтеся карантинних обмежень та не поширюйте неправдиві чутки!