Поліція Херсонщини закликає власників транспортних засобів бути більш обачними та не залишати їх без нагляду

5 лет назад 0

За минулу добу в поліцію Херсонщини звернулись двоє чоловіків, які через дії зловмисників залишились без свого автотранспорту. Наразі поліцією відкриті кримінальні провадження та встановлюється місцезнаходження транспортних засобів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Вчора у чергову частину Олешківського відділення поліції зателефонував 30-річний місцевий мешканець. Він розповів поліцейським, що о 22:30 залишив свій автомобіль «ВАЗ-2170» біля під’їзду, а вранці автівки вже не було.

Того ж дня у Новокаховський відділ поліції звернувся 56-річний житель с. Корсунка. Чоловік розповів, що невідомі незаконно заволоділи його мопедом, який він приблизно о 02:30 припаркував біля місцевого кафе.

Шановні водії, щоб запобігти угону ваших транспортних засобів, радимо дотримуватись наступних порад:

— за можливості, залишайте свій транспорт в гаражах або на стоянках, що охороняються;

— при тривалому зберіганні транспорту в гаражі, обладнайте приміщення надійними воротами та замками;

— обладнайте транспорт як електронними, так і механічними протиугонними пристроями (сигналізація, блокувач тощо);

— ніколи не залишайте ключі в замку запалення;

— завжди зачиняйте автомобіль, навіть якщо вам потрібно відлучитись на короткий час;

— у вечірній час паркуйте транспорт в освітлюваному місці поблизу магазинів, банків, банкоматів. Зазвичай, у таких місцях є камери відеоспостереження, що може допомогти у разі вчинення угону.

Якщо ваш транспортний засіб все ж таки угнали, не гайте часу на самостійний пошук, звертайтеся у найближче відділення поліції або телефонуйте по номеру «102».