Поліція Херсонщини застерігає: мопеди і скутери — легка здобич для злодіїв

4 года назад 0

З настанням теплої пори року власники мототранспорту частіше стають жертвами злодіїв. Особливо, якщо мопед або скутер залишені без нагляду. Так, за один день з заявами про угон в поліцію звернулись двоє мешканців Голопристанського району. Наразі поліція встановлює місцезнаходження транспортних засобів та особи зловмисників причетних до незаконного заволодіння.

Так, в чергову частину Голопристанського відділення поліції звернувся 44-річний мешканець с. Рибальче. Чоловік розповів, що ввечері близько 20:00 невідомі зловмисники проникли на подвір’я його будинку, відчинили ворота та викотили мотоцикл «МТ-16», який він залишив без нагляду.

А у 27-річного жителя м. Гола Пристань зловмисники викрали два скутери «Suzuki» із сараю, який розташований поруч з багатоквартирним будинком. За обома фактами незаконного заволодіння транспортними засобами слідчі відкрили кримінальні провадження.

Поліція радить власникам мототраспорту подбати про належне його збереження та дотримуватись наступних порад:

— якщо ви мешкаєте у приватному секторі не залишайте свій транспортний засіб на подвір’ї, зачиняйте його в гаражі або іншому приміщенні з надійними замками;

— якщо ви живете у багатоповерхівці користуйтеся послугами стоянок та парковок, що охороняються;

— обладнайте свій транспортний засіб сигналізацію, бажано зі зворотним зв'язком;

— блокуйте кермо або встановіть протиугінний замок на гальмівний диск, що захищає від провертання коліс;

— паркуйте свій транспорт в освітлюваному місці поблизу магазинів, банків, банкоматів. Зазвичай у таких місцях є камери відеоспостереження, що може допомогти в оперативному розкритті в разі вчинення угону.

Якщо ваш транспортний засіб все ж таки угнали, не гайте часу на самостійний розшук, одразу телефонуйте на номер «102» або звертайтесь у найближче відділення поліції.

Відділ комунікації поліції Херсонської області