Поліція Херсонщини застерігає про розсилку шахрайських SMS-повідомлень «Вітаємо, ви виграли гроші»

4 года назад 0

Нині існує безліч різноманітних видів та способів шахрайства, на гачок яких потрапляють довірливі мешканці області. Одним з таких видів є SMS-розсилка або телефонний дзвінок від незнайомця із повідомленням: «Вітаємо, ви виграли гроші». На жаль, за такими повідомленнями ховаються злодії, які виманюють у людей накопичені тривалим часом заощадження.

Таке SMS-повідомлення про виграш у 200 тисяч гривень надійшло на телефон 22-річному жителю Олешківського району. Також у повідомлені був зазначений номер телефону, на який потрібно зателефонувати, щоб нібито дізнатися подробиці і оформити свій «виграш». Зателефонувавши за вказаним номером, хлопцю відповіла незнайомка, яка пояснила, що для того, аби отримати виграш, спочатку необхідно сплатити комісію у 28 тисяч гривень. Не підозрюючи обман, заявник перерахував гроші на відповідний рахунок, після чого зв'язок з шахраями обірвався.

Шановні громадяни! Для того, щоб не потрапити на «гачок» шахраїв, слід бути обережними та дотримуватись наступних правил:

— якщо ви самі не брали учаcті у акціях та розіграшах — ігноруйте такі повідомлення;
— не поспішайте виконувати вказівки незнайомих вам людей, ні в якому разі не перераховуйте гроші незнайомцям;
— також не повідомляйте незнайомцям дані паспорта або банківських карток;
— обов’язково питайте адресу офісу, де можна забрати виграні гроші або приз. Якщо такий назвати не можуть, одразу кладіть трубку – це шахраї.

Якщо ви все ж таки повідомили шахраям свої особисті дані, то в найкоротший термін необхідно заблокувати вашу банківську картку та звернутись в поліцію за номером «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області