Поліція Херсонщини застерігає від шахраїв, які представляються соціальними працівниками

4 года назад 0

За минулу добу дві пенсіонерки з Херсона втратили разом 130000 гривень після візиту псевдопрацівниць соціальних служб. В обох випадках поліція відкрила кримінальні провадження за фактом шахрайства. Наразі проводяться оперативно-розшукові заходи, направлені на встановлення та затримання зловмисниць.

В «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини надійшло повідомлення від 88-річної мешканки мікрорайону «Шуменський». Пенсіонерка розповіла, що вчора до неї додому прийшли двоє невідомих жінок та представились працівниками соціальної служби. Вони розповіли, що зараз проходить обмін грошей на нові купюри та запропонували жінці поміняти її заощадження. Довірлива пенсіонерка передала гостям 70000 гривень та 1000 доларів США. Згодом жінка з’ясувала, що отримані на обмін банкноти – фальшиві.

Таким же чином цього ж дня псевдопрацівниці соцслужби поміняли 35000 гривень ще одній жительці Шуменського мікрорайону 1937 року народження.

Поліція Херсонщини звертається до громадян! Єдиним надійним захистом від шахраїв є ваша пильність та обачність. Попередьте про ці випадки своїх батьків, родичів, сусідів літнього віку, людей, які проживають самотньо, особливо у сільській місцевості. Зверніть їх увагу, щоб вони ні в якому разі не впускали до своїх осель незнайомців та не передавали свої кошти стороннім особам. Якщо ви зустрінетесь з такими соцпредставниками одразу поінформуйте дільничного офіцера поліції або телефонуйте за номером «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області