Поліція закликає власників транспортних засобів бути більш обачними

5 лет назад 0

За минулу добу в поліцію Херсонщини звернулись двоє чоловіків, які залишились без своїх транспортних засобів. Наразі відкриті кримінальні провадження. Поліція встановлює місцезнаходження автомобіля та мопеду, а також особи зловмисників. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, в Дніпровське відділення поліції звернувся 41-річний житель Черкаської області. Чоловік розповів, що невідомі незаконно заволоділи його автомобілем «Opel», який він припаркував близько 20:00 біля будинку знайомого.

Того ж дня в чергову частину Генічеського відділу поліції зателефонував 26-річний місцевий мешканець. Він розповів поліцейським, що залишив вночі свій мопед «Suzuki ZZ» біля під’їзду будинку, а вранці не знайшов його.

Шановні водії, щоб запобігти угону ваших транспортних засобів, радимо дотримуватись наступних порад:

— за можливості, залишайте свій транспорт на охоронюваних стоянках або в гаражах;
— при тривалому зберіганні транспорту в гаражі, обладнайте приміщення надійними воротами та замками;
— обладнайте транспорт як електронними, так і механічними протиугонними пристроями (сигналізація, блокувач тощо);
— ніколи не залишайте ключі в замку опалення;
— завжди зачиняйте автомобіль, навіть якщо вам потрібно відлучитись на короткий час;
— у вечірній час паркуйте транспорт в освітлюваному місці поблизу магазинів, банків, банкоматів. Зазвичай у таких місцях є камери відеоспостереження, що може допомогти у разі вчинення угону.

Якщо ваш транспортний засіб все ж таки угнали, не гайте часу на самостійний розшук, звертайтеся до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».