Поліція застерігає херсонців від псевдомайстрів, які ошукують клієнтів під приводом виготовлення меблів

6 лет назад 0

Жителі області продовжують втрачати свої заощадження через дії шахраїв. За добу троє херсонців звернулись у поліцію із заявами, що вони стали жертвами недобросовісних робітників з виготовлення меблів. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції області.

Пенсіонерка повідомила, що за оголошенням в газеті знайшла майстра, якому замовила виготовлення кухонного гарнітуру. Чоловік попросив завдаток в сумі 18 тисяч гривень на придбання матеріалу. Після отримання грошей майстер меблі не виготовив і на зв'язок не виходить. Так само постраждала ще одна жінка. Вона замовила майстру, телефон якого прочитала в оголошенні на зупинці, шафу-купе та столик. Майстер теж попросив завдаток і жінка передала йому 13 тисяч гривень. Минуло кілька тижнів, але меблі чоловік не виготовив і на телефонні дзвінки не відповідає.

59-річний херсонець планував зробити у квартирі ремонт і знайшов майстра, який попросив у замовника 16 тисяч гривень на придбання матеріалів. Після отримання грошей майстер зник.

Ще дві жінки втратили гроші внаслідок шахрайських дій. На вулиці до перехожої підійшли дві невідомі жінки і запропонували купити у них недорого золоті прикраси. Дівчина погодилася та віддала кілька тисяч гривень. Підробку виявила вже вдома, коли уважно роздивилася прикраси. Вони виявилися біжутерією.

У місті Нова Каховка на ринку чоловік продавав фрукти і з ним розрахувалися купюрою номіналом 200 гривень. Підробку він помітив лише ввечері. Купюра виявилася сувенірною.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».