Поліція затримала «мінера» «Херсонгаз»: чоловіку загрожує від 2 до 6 років

7 лет назад 0

Повідомлення про закладену вибухівку у приміщенні ПАТ «Херсонгаз» надійшло минулого тижня до чергової частини поліції від невідомого чоловіка. На місці працювала слідчо-оперативна група, працівники вибухотехнічної служби та спеціалісти усіх екстрених служб. З приміщення евакуювали 76 працівників та відвідувачів.

Упродовж години спеціалісти-вибухотехніки ретельно обстежили усі будівлі, жодних вибухових речовин не знайшли. Повідомлення виявилося хибним. Було відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності» (карається позбавленням волі на строк від двох до шести років).

Водночас оперативники Корабельного відділення поліції провели комплекс заходів та встановили, що дзвінок надійшов з таксофона. Поліцейські виїхали на місце та опитали працівників кіосків, які розташовані неподалік від таксофону. Люди розповіли, що бачили, як з таксофона телефонував чоловік похилого віку. Працівники поліції встановили його особу. Ним виявився 77-річний місцевий житель.

Під час бесіди з пенсіонером він поводився неадекватно та не міг пояснити причину свого вчинку. Наразі призначені необхідні експертизи, триває досудове розслідування.