Полігону для сміття на території Олешок не буде, — голова міськради

7 лет назад 0

Нагадаємо, 28 грудня в прямому ефірі регіональної дирекції НТКУ «Скіфія» голова облдержадміністрації відзвітував за 8 місяців роботи його команди у 2016 році. До розмови долучились і мешканці області, питання яких було розглянуто як під час ефіру, так і ті, що надходили пізніше.

Так, у відповідь на запитання мешканки Винрозсадника стосовно розміщення сміттєзвалища на території м. Олешки голова міської ради Дмитро Воронов повідомив, що розміщення полігону твердих побутових відходів в межах м. Олешки не планується.

Більш детально Олешківська міська рада поінформувала про те, в межах міста планується розміщення об'єкту будівництва – «Сміттєпереробний завод із сортувальною лінією, майданчиком для тимчасового складування відходів, в районі очисних споруд в м. Олешки (Цюрупинську)» на земельній ділянці, площею 22,5386 га, що надана в постійне користування комунальному підприємству «Підприємство по поводженню з відходами».

При процедурі вибору земельної ділянки для будівництва об’єкту була розроблена та затверджена містобудівна документація – «Детальний план території» та забезпечено проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів відповідно до статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Місце розміщення об'єкту відповідає Плану зонування м. Олешки, затвердженому рішенням міської ради №1139 від 03.06.2015 року. Навколо вказаного об'єкту встановлена 500-метрова санітарно-захисна зона, в межах якої жодного об'єкту містобудування немає. Відстань від меж ділянки землевідведення під будівництво заводу до найближчих присадибних ділянок складає біля 900 мп, до території з умовною назвою «Винрозсадник» – більше 1,1 км.

Станом на сьогодні проект першої черги будівництва (стадія «П») отримав позитивний висновок державної експертизи щодо дотримання вимог до міцності, надійності, довговічності будинків і споруд, санітарного і епідеміологічного добробуту населення, екології, охорони праці, енергозбереження, пожежної, техногенної безпеки, щодо кошторисної частини проекту будівництва тощо.

В міському бюджеті 2017 року заплановано кошти на подальше проектування об'єкту будівництва. Після затвердження розробленого проекту виконавчими органами міської ради планується проведення конкурсу з вибору інвестора для проведення робіт з будівництва сміттєпереробного заводу із урахуванням вимог Закону України «Про інвестиційну діяльність».