Постійна комісія з міжнаціональних відносин, культури, науки та освіти розглянула понад 25 питань

5 лет назад 0

Завершилось передсесійне засідання постійної комісії з міжнаціональних відносин, культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності.

На початку роботи комісії депутат Галина Толубець доповіла про організацію та проведення обласної спартакіади органів самоврядування Херсонщини та участь збірної команди Херсонської обласної ради у змаганнях. За її словами, щороку кількість учасників зростає, а змагання стають все напруженішими. Однак, це не заважає працівникам органів самоврядування у спілкуванні, а, навпаки, згуртовує як самі команди – колективи, так і всю херсонську громаду.

Щодо питань, які виносилися на порядок денний, а їх було понад 25 (разом із додатковими), то члени постійної комісії прийняли наступні рішення.

Депутати підтримали фінансування курсів підвищення кваліфікації тренерів-викладачів за рахунок обласного бюджету, а також призначення грошових винагород переможцям обласного етапу всеукраїнського конкурсу «Учитель року». У зв’язку з цим, профільному Департаменту облдержадміністрації рекомендовано передбачити відповідні видатки обласного бюджету.

Стосовно фінансування жіночої баскетбольної команди «Таврійська зірка», було вирішено передбачити відповідні зміни у програмі соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2018 рік.

В той же час, питання щодо фінансування об’єктів та заходів соціально-гуманітарної сфери області було відкладено до моменту, коли в обласному бюджеті з’являться вільні залишки.

Наостанок, голова комісії Володимир Шадрін відзвітував про результати конкурсних доборів на посади керівників обласних комунальних закладів, що відбулись на минулому тижні та про необхідність оголошення нового конкурсу на посаду директора Херсонської обласної універсальної бібліотеки ім. О.Гончара.

Депутатами до порядку денного засідання було включено питання щодо переобрання Володимира Шадріна з посади голови постійної комісії з міжнаціональних відносин, культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності.

Колегіальним рішенням депутати виказали бажання бачити головою постійної комісії Галину Гондареву.