Потрібно активно розширювати інвестиційні можливості Херсонщини, — Рефат Чубаров

7 лет назад 0

Про це заявив народний депутат України й керівник Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров в ході сьогоднішньої зустрічі з головою Андрієм Гордєєвим і керівництвом Генічеського району, головами місцевих рад та керівниками закладів району.

Під час спілкування було підведено підсумки виконання державної програми з поселення та облаштування депортованих кримських татар та осіб інших національностей, які були примусово виселені з території України радянською владою.

Голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов поінформував про те, що в 2016 році відповідно до зазначеної державної програми району було призначено 20 млн грн. Але через складну ситуацію в державі було  отримано 4,6 млн грн на покращення інфраструктури й умов проживання як кримських татар, так і всіх мешканців Генічеського району.
Наприклад, тільки 1,9 млн грн із цих коштів пішли на придбання обладнання в комунальному закладі «Центральна районна лікарня» у місті Генічеськ, 1,1 млн грн розподілено на освітню сферу.

Рефат Чубаров зазначив під час спілкування:
«Попереду очікує ще велика спільна робота заради укріплення добробуту людей. Але, потрібно розуміти, що не варто розраховувати тільки на бюджетні кошти, треба розширювати власні інвестиційні можливості. Біда одного народу згуртувала всіх мешканців держави. Ця наша співпраця здійснюється не тільки заради забезпечення потреб кримських татар,адже головна наша мета –деокупація Кримського півострова».

Так, народним депутатом спільно з очільником Херсонщини й головою райдержадміністрації урочисто вручили головам сільських та селищних рад грошові сертифікати для покращення матеріальної бази шкіл, дитячих садків, медичних закладів Генічеського району.

«Намагаємося спільно акумулювати всі сили для розвитку інфраструктури й покращення умов життя депортованих народів. Такими кроками ми показуємо всім, що ми дружні, готові допомогти кожному, адже наша головна мета — зробити так, щоб кожен мешканець України мав змогу вільно відвідувати Севастополь та інші міста Криму, повернення якого ми все більше пришвидшуємо» — резюмував Рефат.