Представлено проект обласної програми розвитку міжнародного аеропорту «Херсон» на 2018 – 2020 роки

6 лет назад 0

Херсонській обласній раді представлено проект обласної програми розвитку міжнародного аеропорту «Херсон» на 2018 – 2020 роки. Про це повідомляє прес-служба облради.

Програма передбачає подальший розвиток аеропорту та розширення напрямків його роботи, зокрема встановлення регулярного авіаційного сполучення м. Херсона з іншими містами України та країнами-сусідами.

Серед пріоритетних завдань на наступні три роки: придбання обладнання та спецпристоїв для посилення безпеки в аеропорту, модернізація залів прильоту та відльоту, реконструкція та ремонт адміністративної будівлі, аеровокзального комплексу, будівлі льотного загону, реконструкція злітно-посадкової смуги та світлосигнальної системи.

Фінансування планується здійснювати за рахунок коштів державного, обласного бюджетів, власних коштів, фінансової підтримки інвесторів та меценатів.

Постійна комісія обласної ради з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики та взаємодії з підприємствами енергетичної галузі погодила програму за умови її доопрацювання згідно рішення обласної ради від 08 вересня 2017 року №599.

Відзначимо, з 2014 по 2017 роки на розвиток аеропорту спрямовано понад 131,9 млн грн, у тому числі: 81,5 млн грн – з обласного бюджету, 31,5 млн грн – з обласного бюджету, 18,9 млн грн – власних коштів аеропорту.

За цей період в аеропорту проведено комплекс робіт з реконструкції аеровокзального комплексу, проведено закупівлю та встановлення метеорологічного обладнання, обладнання для обслуговування повітряних суден, підвищення комфортності для пасажирів та безпеки польотів.

На сьогодні працюють щоденні регулярні авіаційні рейси до міст Київ та Стамбул (Туреччина), а також чартерні до м. Анталія (Туреччина) та м. Шарм-еш-Шейх (Єгипет)

Нагадаємо, 12 грудня 2017 року херсонський аеропорт прийняв 100-тисячного пасажира.