Прикордонники у контрольному пункті «Чонгар» виявили чотирьох порушників законодавства України

7 лет назад 0

Військовослужбовці Бердянського загону у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» продовжують виявляти осіб, які порушують порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію Крим. Так, нещодавно із окупованого півострову до контрольного пункту «Чонгар» прибули чотири громадянина України на автомобілі марки «ЗАЗ VIDA». Направлялися громадяни із Краснодарського краю РФ в Дніпропетровську область. Під час перевірки документів українців, прикордонники встановили, що на тимчасово окуповану територію АР Крим громадяни потрапили через пункт пропуску Крим, функціонування якого тимчасово припинено.

За порушення порядку в’їзду на територію анексованого Криму та виїзду з неї прикордонники склали на громадян адмінпротоколи за ст. 204-2 КУпАП, а представники ДФС  за порушення статті 477 Митного кодексу України наклали штраф у розмірі 17 тисяч гривень. 

Нагадуємо громадянам, які збираються відвідати окуповану територію, повинні прямувати до неї тільки через материкову частину (через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Каланчак», «Чаплинка», «Чонгар»).  В інших випадках, прямування через закриті пункти пропуску, це є порушенням.
 
Прес–служба Бердянського прикордонного загону