Продаж алкоголю неповнолітнім особам коштуватиме бізнесменам Херсонщини 75 тисяч гривень штрафу

6 лет назад 0

За чотири місяці цього року фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі подовжили дію 2308 ліцензій та видали 1807 документів на право торгівлі підакцизними товарами. Зокрема, для реалізації алкогольних напоїв суб’єкти господарювання отримали 1015 ліцензій, тютюнових виробів — 792.

У той же час, анульовано 246 ліцензій: на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями — 155, тютюновими виробами – 91. Також, за несплату чергового платежу призупинено дію 42 ліцензій.

Окрім того, цьогоріч фіскали регіону встановили 20 фактів порушення норм ст.15 3 Закону України «Про регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» — продажу алкоголю та цигарок особам, які не досягли 18-ти років. За такі порушення до суб’єктів господарювання застосовано 74,8 тис. грн. штрафних санкцій та анульовано 7 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Довідково: Нормами ст.15 3 Закону України «Про регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» забороняється, зокрема, продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів: особами, які не досягли 18 років.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі