Профілактичні заходи «Мігрант» на Херсонщині

6 лет назад 0

На Херсонщині, з метою запобігання та протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері, притягнення порушників до відповідальності, з 05 лютого по 30 квітня 2018 року проведено цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

Працівниками міграційної служби спільно із співробітниками Національної поліції області, Херсонського та Бердянського прикордонних загонів, а також працівниками Служби безпеки здійснено контроль за дотриманням іноземцями та особами без громадянства (далі – ОБГ) міграційного законодавства України, перевірено місця значного скупчення іноземних громадян на продуктових та речових ринках, навчальних закладах, торгових майданчиках з метою виявлення іноземців та ОБГ, які незаконно перебувають на території області.

У ході практичного етапу заходу, який розпочався 21 лютого, спеціалістами ретельно перевірено вокзали та автостанції, навчальні заклади, ринки, гуртожитки та готелі.

За результатами перевірок на Херсонщині: виявлено 85 нелегальних мігрантів; прийнято 85 рішень про примусове повернення в країну походження; стосовно 3 іноземців громадян Узбекистану та Азербайджану прийнято рішення про примусове видворення за межі України; 1 громадянину скорочено строк перебування на території України; прийнято 1 рішення про добровільне повернення з території України; прийнято 14 рішень про заборону в’їзду іноземцям на територію України.

Серед порушників – громадяни Російської Федерації, Вірменії, Азербайджану та Узбекистану.

Загалом складено 304 адміністративних протоколів на порушників міграційного законодавства, накладено штрафів на суму понад 159 тисяч гривень.

Наразі активно продовжується робота по протидії незаконній міграції в області та вживаються можливі заходи боротьби з нелегальними мігрантами згідно із законодавством.

УДМС України в Херсонській області