Протягом жовтня жителі Херсонщини здали до поліції майже 500 одиниць зброї

4 года назад 0

Протягом жовтня на території Херсонської області поліція проводила профілактичні заходи «Місячник добровільної здачі зброї». За місяць жителі області добровільно здали до підрозділів поліції 485 одиниць різних видів зброї та понад 5 тисяч набоїв. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Протягом проведення місячнику мешканці області добровільно здали в поліцію 57 одиниць зброї армійських зразків, 15 нарізних та 349 гладкоствольних мисливських рушниць, 21 газовий пістолет, 9 пристроїв для відстрілу патронів травматичної дії, 8 самопалів та 25 одиниць холодної зброї.

Також громадяни видали 5072 патронів та 19 боєприпасів часів Другої світової війни (снаряди, міни та гранати).

«Згідно з ч.3 ст.263 Кримінального кодексу України, громадяни, які добровільно здадуть в поліцію зброю, що незаконно у них зберігається, звільняються від кримінальної відповідальності. Крім цього, після відповідних перевірок деякі види зброї можна легалізувати, тобто зареєструвати на себе і в подальшому користуватись на законних підставах», — зазначає начальник відділу дозвільної системи обласного главку поліції В’ячеслав Лиховид.