Протягом минулого тижня Головним управлінням Держпраці виявлено 14 нелегально працюючих осіб

6 лет назад 0

Одним із пріоритетних завдань ГУ Держпраці є виявлення нелегальної зайнятості та боротьба з незадекларованою працею на Херсонщині. Нелегальна зайнятість справляє як значний негативний вплив на розвиток економіки країни, життєвий рівень людей, так і дає роботодавцям необмежені можливості тиску на працівників.

Протягом минулого тижня головними державними інспекторами Головного управління Держпраці у Херсонській області здійснено 22 заходи контролю. Про це повідомляє прес-служба відомства. 

У ході інспекційних відвідуваннях виявлено два роботодавця, що допустили до роботи 14 працівників без належного оформлення трудових відносин. Відповідно, Головним управлінням Держпраці у Херсонській області винесено 19 приписів та накладено фінансові санкції згідно чинного законодавства.

Інспектори праці Головного управління оперативно реагують на скарги і звернення, що надходять від працівників, права яких порушуються. Так, за минулий тиждень головними державними інспекторами надано 59 консультацій та виконано 38 документів зі зверненнями.