«Псевдоекспорт» херсонського соняшника до Румунії

6 лет назад 0

Таку схему експорту „насіння соняшнику” за межі митної території України до Республіки Румунія викрили спеціалісти управління аудиту Головного управління ДФС у Херсонській області під час проведення документальної невиїзної перевірки херсонського суб’єкта господарювання.

У ході проведення аналізу електронних копій декларацій та копій документів, наданих Митною адміністрацією Республіки Румунія, податкові ревізори встановили суттєві розбіжності та невідповідність документів.

Як це було?

Так от, після митного оформлення товару „насіння соняшнику” від Митної адміністрації Республіки Румунія надійшли копії інвойсів, які не відповідали оригіналам, наданим підприємством до Одеської митниці під час митного оформлення експортних операцій на території України.

Відповідно до інвойсів, наданих суб’єктом зовнішньоекономічних відносин до Одеської митниці ДФС, при експорті митна вартість товару „насіння соняшнику” була у декілька разів нижча, ніж заявлена у інвойсах, наданих Митною адміністрацією Республіки Румунія для перевірки достовірності документів.

Тож, власники підприємства зухвало порушували ст.49, ст.52 Митного кодексу України та суттєво занижували митну вартість експортованого товару та зобов’язання зі сплати вивізного мита. От і доведеться бізнесменам — порушникам сплатити на користь держави 123 тис.грн. штрафних санкцій за порушення вимог митного законодавства.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області