Рада ухвалила закони про ратифікацію угоди з Нідерландами щодо покарання винних у катастрофі малайзійського «Боїнгу»

6 лет назад 0

Верховна Рада сьогодні, 12 липня, ухвалила закон про ратифікацію угоди між Україною та Нідерландами про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН17 малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року. Про це повідомляє Ракурс.

Угода набуває чинності у день отримання через дипломатичні канали останнього письмового повідомлення про завершення сторонами своїх внутрішньодержавних процедур.

В цій угоді зі свого боку Україна заявила, що внаслідок збройної агресії Росії виконання угоди на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях та в Криму на даний момент неможливе.

Також Рада ухвалила закон про виконання угоди між Україною та Нідерландами про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН17.

У законі врегульовані особливості виконання угоди між Україною та Нідерландами.

Також закон врегулював процесуальні питання, пов’язані з переданням кримінального провадження з України до Нідерландів. У ньому передбачено процесуальний порядок виконання в Україні відповідного запиту.

Також внесені необхідні доповнення до Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, що судовий процес у справі про збитий малайзійський Boeing-777, який виконував рейс МН17, пройде в Гаазі.

Літак Boeing-777 компанії Malaysian Airlines був збитий над територією Донбасу 17 липня 2014 року. На борту перебувало 298 осіб, усі вони загинули.

Раніше у спільному розслідуванні The Insider і Bellingcat вдалося встановити особу ключового фігуранта справи — це головний інспектор Центрального військового округу Росії генерал-полковник Микола Ткачов.