Рейд «Вулиця – Діти»: разом проти підліткового тютюнопаління

6 лет назад 0

Неодноразово на вулиці можна спостерігати картину, коли учні навколишніх закладів освіти збираються на перервах у дворах багатоповерхівок або просто неба, під забором рідної школи, щоб випалити одну-другу цигарку. Окрім того, що такими діями учні порушують заборону паління в громадських місцях, за що передбачена адміністративна відповідальність, нецензурна лайка, гучні розмови викликають чисельні скарги від мешканців будинків та перехожих…

З метою профілактики серед підлітків тютюнопаління, в тому числі у громадських місцях, за ініціативою патрульної поліції та за участі спеціалістів служби у справах дітей та інспекторів ювенальної превенції, в Дніпровському районі запроваджені щомісячні планові рейди «Вулиця — Діти». Сьомого листопада відбувся перший рейд, яким охоплено територію в радіусі загальноосвітніх навчальних закладів № № 13,32, 50, 52 та Херсонського медичного коледжу. Патрулювання здійснювали представники патрульної поліції, головний спеціаліст служби у справах дітей Дніпровської районної у м. Херсоні ради Ірина Фаніна, інспектор ювенальної превенції сектору превенції Дніпровського ВП ХВП ГУМП в Херсонській області, молодший лейтенант Наталія Левицька. Особлива увага була приділена патрулюванню території навколо ЗНЗ №32, оскільки саме на учнів цієї школи до виконкому районної ради надходить багато скарг від мешканців навколишніх будинків: паління на перервах, нецензурна лайка, неповага та відсутність реагування на зауваження людей. Під час рейду було виявлено та проведено профілактичні бесіди з порушниками – учнями ЗНЗ №№ 32 та 50, з адміністрацією загальноосвітніх навчальних закладів, батьками щодо посилення контролю за дисципліною підлітків.

Рейди «Вулиця — Діти» з профілактики тютюнопаління серед підлітків будуть проводитись постійно з вжиттям відповідних заходів щодо порушників правил і норм поводження у громадських місцях.

Виконавчий комітет Дніпровської районної у м. Херсоні ради звертає особливу увагу адміністрацій навчальних закладів, учнів, студентів та їх батьків щодо заборони тютюнопаління у громадських місцях та посилення заходів адміністративного впливу.

Прес-служба виконавчого комітету Дніпровської районної у м. Херсоні ради