Результати медичної реформи у Херсонській області

6 лет назад 0

У п‘ятницю, за підтримки центру політичних студій та аналітики «Ейдос» у Херсоні відбувся семінар «Як правильно писати про медичну реформу». У рамках якого було розглянуто питання впровадження реформи "Гроші ходять за пацієнтом" в областях. Херсонським журналістам розповіли про перші результати медреформи.

"Станом на 10 серпня декларацію з лікарем підписали 367 298 тис мешканців Херсонської області , це 34,67% від загальної кількості населення . Найпопулярнішими закладами виявились КЗ "ХМКЛ ім. Тропіних (45583 декларації), КЗ "ХМКЛ ім. О.С. Луганського (42266 декларацій) та КЗ "ХМКЛ ім. Є.Є. Карабелеша"(37232 декларації). Загалом, Херсонська область посіла 22 місце за рейтингом серед інших областей по всій Україні та на реформування було виділено 14 млн 148 тис грн у цьому році", — говорить начальник Херсонського центру медичної статистики Ігор Коплун.

Натомість експерт з підтримки медичної реформи в Україні Олена Форостян зазначила, що медична реформа просто необхідна, оскільки вона повисить престиж та зарплатню лікаря та стане інструментом у наданні більш якісної медичної допомоги населенню.

Ігор Коплун же доповнив, що реформа медичної галузі потрібна всім, а не тільки пацієнтам:

"Це ненормально, що люди платять податки та не отримують належної медичної допомоги, а ще "несуть" гроші в лікарню.Хоча медицина повинна бути безкоштовною".

Також були визначені найпопулярніші лікарі Херсонської області, які підписали більше всього декларацій – Марина Бондаренко КЗ «ХМКЛ ім. О. С. Тропіних» (1760 декларацій), Алла Халаман КЗ «ХМКЛ ім. О. С. Луганського» (1761 декларація) та Михайло Алексеєнко «Генічеський ЦПМСД» (1781 декларація).

Автор: Антон Костюк