Рятувальники провели рейд у Херсоні

6 лет назад 0

5 вересня за ініціативи обласного рятувального відомства спільно з працівниками патрульної поліції та журналістами проведено рейд у районі виїзду підрозділів 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини по охороні Суворовського району за сигналом «Тривога». Справа у тому, що при виїзді пожежної техніки з місця дислокації на вул. Молодіжній рятувальники змушені часто пригальмовувати через велику кількість припаркованих машин з обох сторін дороги, що значно перешкоджають їх руху. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Херсонській області.

На жаль, власники багатьох транспортних засобів свідомо порушують правила дорожнього руху, оскільки не звертають увагу на встановлені тут знаки «Зупинка заборонена». Саме це їм у ході рейду пояснювали працівники держслужби з надзвичайних ситуацій та патрульної поліції. За час рейду поліціанти навіть оштрафували кількох порушників.

«Це постійна проблема на даному відрізку дороги. Поки ситуація не зміниться ми будемо проводити такі рейди постійно. Мета – переконати водіїв, що паркування в місцях, де це заборонено згідно з правилами дорожнього руху, приводить до затримки слідування пожежно-рятувальних автомобілів до місця виклику. А це значить, що втрачається оперативність та дорогоцінний час на ліквідацію надзвичайної події, а можливо й порятунку життя», — так прокоментував цю проблему Олександр Будішевський, начальник служби безпеки дорожнього руху Головного управління ДСНС області.

Служба порятунку має сподівання на те, що законослухняних водіїв стане більше, а екіпажі патрульної поліції частіше чергуватимуть на проблемній ділянці руху пожежно-рятувального транспорту і таким чином сприятимуть безперешкодному рухові пожежних автомобілів під час виїзду за викликом.