Рятувальники роз’яснюють людям про небезпеку купання у каналах

6 лет назад 0

Не дивлячись на постійне проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, попередження з боку Служби порятунку 101, з початку року на Херсонщині зареєстровано 5 випадків загибелі людей на воді. Більшість трагічних випадків стається саме під час купання у невизначених місцях. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Херсонській області.

Тому рятувальники продовжують проводити рейди по місцях невизначених для купання. 26 червня фахівці Скадовського районного сектору ГУ ДСНС області побували у місцях заборонених для купання, а саме зрошувальних каналів. Такі штучні водойми типові для посушливого південного регіону і в літню спеку є дуже привабливими для місцевого населення. Спиняються тут і подорожні аби поплавати. Про небезпеку не думають, адже кожен впевнений, що з ним нічого поганого статись не може. Проте щорічно на каналах втрачаються людські життя.

У ході заходу рятувальники провели профілактичні бесіди з громадянами, які не зважаючи на те, що канал є місцем небезпечним і не пристосованим для купання, приходять сюди компаніями, купаються, пірнають, стрибаючи з мосту у воду. Під час спілкування роз’яснили людям чим так небезпечні канали, і звернули їх увагу на те, аби вони задумались над власною безпекою.