Робота над відновленням українського мовлення у Криму на Херсонщині триває, — очільник ОДА

7 лет назад 0

Ці кроки було зроблено обласною владою спільно з ТОВ «Телемережі України», НТКУ, Держкомтелерадіо України та Міністерством інформаційної політики України. Включення радіомовлення в тестовому режимі було початком до подальшого відновлення українського мовлення на території «білих плям» Херсонщини та Криму.

На сьогодні Міністерством інформаційної політики України розроблений законопроект “Про внесення змін до деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення”, який надасть можливість оперативно розвивати мовлення за спрощеною процедурою, не тільки в зоні АТО, а й на Херсонщині.

Наступним спільним кроком стало будівництво нової телекомунікаційної вежі у с.Чонгар Генічеського району. Мовлення з якої стане альтернативою мовленню з вежі, розміщеної в м.Красноперекопську, з якої до анексії півострову забезпечувалося покриття телепередачами національного мовника території Криму та прилеглої до нього частини Херсонської області.

Протягом січня вежа буде добудована та розпочнеться трансляція сигналу національних та регіональних мовників на територію південних районів області, охоплюючи мовленням «чорні плями», та на тимчасово окупований Крим.

« Вежа в с.Чонгар стане, також, основою для подальшої розбудови цифрового телебачення на території «чорних плям» області та АР Крим, як це передбачено заходами Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення на територію Криму на 2016 – 2017 роки. Наступним кроком в реалізації Стратегії є будівництво ще однієї вежі у смт Каланчак, яка вже проектується, а будівництво її розпочнеться у травні цього року. Саме тоді територія області буде повністю покрита українським сигналом », – зазначив очільник області.