Робота єдиного в Україні штабу із забезпечення прав і свобод землевласників на Херсонщині дає свої позитивні результати

6 лет назад 0

Вчора члени оперативного штабу із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя Херсонської області у прес-клубі газети «Новий день» відзвітували про результати своєї роботи та оперативне реагування на спроби рейдерських захоплень землі або зібраного врожаю.

Так, заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Балонь, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області – начальник слідчого управління Микола Вербицький, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Цап і начальник Головного територіального управління юстиції в Херсонській області Костянтин Хутковський поінформували, що штаб існує вже впродовж двох місяців відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва і створений за результатами робочого візиту на Херсонщину Міністра юстиції України Павла Петренка.

Впродовж всього часу існування оперативного штабу паралельно було налагоджено роботу його телефонної гарячої лінії, стосовно чого Костянтин Хутковський повідомив:

«За два місяці на «гарячу лінію» звернулося більше 300 заявників. Звичайно, з різних питань, та 11 з них стосувалися рейдерських захоплень земельних ділянок. На сьогоднішній день вже половина з них вирішені».

Заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області – начальник слідчого управління Микола Вербицький , говорячи про характер справ заявників зазначив, що в порівнянні з ситуаціями у минулих роках, зараз нових справ з вирішення питання власності й користування земельними ділянками не надходить. В основному вирішуються декількарічні проблеми.

«Члени оперативного штабу завжди запрошують на засідання обидві сторони конфлікту, аби якомога ґрунтовніше зрозуміти суть проблеми й тим самим пришвидшити її вирішення», — зазначив Микола Вербицький.

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Балонь додав, що такий штаб, до складу якого входять представники різних територіальних органів влади й правоохоронці, дає можливість одразу ставити спільні завдання й систематично бачити хід виконання роботи кожної структури.

«Оперативний штаб із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя на сьогодні існує тільки у Херсонській області і потрібно відмітити, що його діяльність дає неабиякі позитивні результати. Працюємо на упередження й активно використовуємо профілактичні методи роботи з населенням, адже шахраї часто користуються його необізнаністю», — пояснив Андрій Балонь.

Члени штабу із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя Херсонської області запевнили, що робота триватиме стільки, скільки будуть надходити звернення від громадян. Та при цьому зазначають, що наразі мешканці області вже звертаються набагато менше, ніж раніше. Це говорить про дійсну ефективність і оперативність штабу при обласній державній адміністрації.

Прес-служба Херсонської ОДА