Школи Херсонщини переходять на електронне оцінювання

6 лет назад 0

Минулого року на теренах Херсонщини вперше порушили питання щодо електронної системи оцінювання. Аби не гаяти часу, було прийнято рішення запустити декілька пілотних проектів і на власні очі побачити результат. Радо прийняли нововведення дирекції Херсонського фізико-технічного ліцею, Херсонської гімназії №1 та декілька шкіл Каховки.

«Ми живемо в епоху розвитку комп`ютерних технологій, тому не підтримувати це вважається нерозумно. Електронні щоденники більше потрібні батькам, ніж учням та вчителям. У будь-який момент вони мають змогу відкрити щоденник або журнал і проаналізувати успішність дитини. Звичайно, ніхто не має права примусити школи перейти виключно на технології. Все залежить від бажання дирекції та батьків», — прокоментував начальник Департаменту освіти, науки та молоді ХОДА Євген Криницький.

Відомо, що доступ до щоденника матимуть лише батьки та вчителі, які вкладають. Що стосується журналів, то перевірити успішність учнів зможуть завуч, класний керівник, директор, батьки й самі учні.