Щоб затримати трудову міграцію, для молоді створять модернову біржу праці

5 лет назад 0

Народні депутати вирішили поєднати ліпші надбання Радянського Союзу з діджиталізацією. Вони пропонують допомагати молоді працевлаштовуватися, зробити курси юного підприємця та запровадити молодіжні кооперативи. Про це повідомляє "ЗіБ".

Стурбовані небажанням молодих людей працювати, народні депутати вигадали можливі перепони для трудової міграції. Відповідний проект «Про національну програму «Молоді — житло, роботу, бізнес» (№10400) зареєстровано у Верховній Раді.

Пропонується створити Національний реєстр зайнятості молоді, який реалізовуватиме державні програми професійної адаптації та навчання. Зокрема, профсупровід кожного студента починаючи з 3-го курсу, забезпечення стажування та цільового навчання методології пошуку роботи.

Крім цього, автори проекту мають намір гарантувати перше місце роботи для

молоді та студентів останніх курсів. Заробітна плата повинна бути достатньою для того, щоб покрити вартість оренди нерухомості або іпотеки.

Для тих, хто захоче бути вільним підприємцем, створять окремий державний банк та навчатимуть ефективному підприємництву. Також запровадять нову форму господарювання — молодіжні підприємства. Останні матимуть пільги при реєстрації, звітності, кредитуванні тощо.

Кращі з кращих вступатимуть у молодіжні будівельні кооперативи та власними силами будуватимуть собі житло. Звісно, якщо не емігрують раніше.