Скандал на херсонській парковці набуває всеукраїнського масштабу

6 лет назад 0

Скандал, що відбувся на парковці гіпермаркету «Епіцентр», набуває всеукраїнського масштабу. Все почалося з того, що народний депутат Олександр Співаковський припаркувався на місці для людей з інвалідністю. Як заявив сам нардеп на своїй сторінці Facebook, він просто не встиг перепаркуватися і на нього «накинулися» вісім поліцейських. За його ж словами, правоохоронці відштовхнули народного обранця від машини, а після того як він представився, просто «послали на». Співаковський додав, що на місце такого скандалу прийшли ще сім правоохоронців.

«Чесно скажу — тільки що пошкодував, що голосував за «реформу» нацполіції. Це просто нові бандити. Я не маргінал. І мене знають як спокійну людину. Але якщо Голова нацполіції не відреагує на публічне звернення народного депутата — я все буду робити, щоб така «поліція», замість того, щоб ходити на шопінг, займалася порядком і захистом людей. І остання ситуація з вбивством правозахисниці ще раз показує, що наша реформа йде не в ту сторону! Дуже сподіваюсь, що Міністр Арсен Аваков також на це відреагує», — прокоментував Олександр Співаковський.

У свою чергу, правоохоронці мають власну версію подій. За словами начальника патрульної поліції Херсона Максима Єрмакова, нардеп «нахабно припаркувався» на місці для людей з інвалідністю, вийшов з автомобіля і пішов у напрямку гіпермаркету. У цей момент до нього підійшли поліцейські і повідомили водієві, що його авто припарковано з порушенням правил.

«Пану депутату це не сподобалося і він вирішив повернутися і, хапаючи за руку поліцейських, почав пояснювати «хто тут хто», — заявив Єрмаков.

За його словами, Співаковський отримав усне попередження, після чого перепаркував свій автомобіль. Нагадаємо, що не так давно на парковці цього гіпермаркету пройшла спільна акція громадських активістів та поліції «Ти зайняв чуже місце», в результаті якої на порушників правил паркування правоохоронці складали протоколи, один автомобіль навіть був евакуйований на штрафмайданчик. Варто зазначити, що штраф за таке паркування, відповідно до Закону №2109-VIII, становить від 1020 до 1700 гривень. Повторне порушення вже обійдеться автолюбителю в суму від 2040 грн.