Скріншот про реєстрацію достатній для подання документів на паспорт

6 лет назад 0

Вчора у Представництві Президента України в АРК було проведено нараду за участю керівництва Управління Державної міграційної служби в Херсонській області. Під час наради обговорювалися питання запровадження в регіоні пілотного проекту зі здійснення електронної міні-черги в усіх районних відділеннях міграційної служби, не обладнаних повноцінною електронною чергою, повідомляє прес-служба Представництва.

Відповідна міні-черга є наданням 5 щоденних місць для подання документів на паспорт громадянина України (ІД картку) та ще 5 — на біометрічний паспорт громадянина України для подорожей за кордон. Зокрема, серед проблемних аспектів цієї системи, запровадженої як пілотний проект в області з листопада 2017 р., виявлених за скаргами мешканців тимчасово окупованої території України в Криму, є необхідність отримання СМС-повідомлення про реєстрацію на українській номер мобільного зв'язку, відсутній через окупацію у багатьох мешканців АР Крим. Було оперативно схвалено рішення, що достатнім підтвердженням реєстрації в електронній міні-черзі є скріншот повідомлення про реєстрацію з екрана компютера, його виконання на місцях перебуватиме під постійним контролем Представництва.

Обговорювалося вирішення нагальної проблеми фактичної відсутності персоналу у Генічеському відділі та Каланчацькому секторі Державної міграційної служби через відрядження туди представників інших підрозділів.