Спецслужби РФ замовили теракти проти херсонських громадських активістів — СБУ

5 лет назад 0

Співробітники Департаменту контррозвідки та Служби безпеки України затримали виконавця замаху на вбивство херсонського громадського активіста, організованого на замовлення ФСБ РФ.

Оперативники СБУ встановили, що для дестабілізації суспільно-політичної обстановки спецслужби країни-агресора планували вчинити на території України низку терористичних актів, спрямованих проти відомих громадських активістів, повідомили в прес-центрі СБУ.

Із цією метою вони завербували громадянина України, який за грошову винагороду погодився вчинити злочини. У травні 2018 року правоохоронцям вдалося завадити вбивству одного з керівників обласного осередку політичної організації Херсона. Для підтвердження замовлення з РФ у межах слідчого експеримента подальші дії виконавця контролювались українськими правоохоронцями.

Оперативники української спецслужби встановили, що невдовзі зловмисник отримав наступне завдання з Кремля. За інформацією СБУ новою жертвою кілера мав стати лідер херсонської громадської організації. Унаслідок спецоперації правоохоронці затримали зловмисника у Києві під час підготовки до злочину.

Наразі затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочинів передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді двох місяців тримання під вартою.