«Спілка жінок Херсонщини» відзвітувалась за рік роботи

7 лет назад 0

У Херсоні відбулася щорічна конференція громадської організації «Спілка жінок Херсонщини», де благодійниці представили результати своєї роботи за перший рік існування організації. Серед яскравих проектів спілки — фестивалі, програма миротворення, і казки, створені волонтерами та дітьми, проекти допомоги дітям-вихованцям обласних та районних інтернатів, проекти для людей з обмеженими можливостями, екологічні та патріотичні заходи тощо.

Громадська організація створена у Херсоні всього рік тому, однак вже сьогодні на її рахунку 54 заходи, десятки благодійних проектів, більшість із яких фінансується підприємцями нашого міста, говорить голова «Спілки жінок Херсонщини» Ірина Ніколаєва і додає: «Для мене це рік виклику, реалізації свого внутрішнього відчуття щодо ситуації на Херсонщині, тобто втілення тих справ які б несли миротворчу місію дітям та дорослим загалом, тому у нас і такі різні проекти віз серйозних конференцій до етнічного фестивалю Івана Купала.

Вважаю самими основними заходами це ряд конференцій Миротворення в Україні: роль жінок та сімейний фестиваль Івана-Купала, якщо в першому випадку це психологічна допомога та об'єднання жінок з різних регіонів України від Сходу до Півдня, то на фестивалі ми намагались відтворити наші національні традиції (слов'янські але аутентичні нашій територіі проживання) та вперше об'єднати в такому святі і дорослих і дітей, та ще й проведення в дуже живописному заміському кінному клубі».

На звітну конференцію завітали і радник міністра охорони здоров'я України Іван Булахін, і голова Всеукраїнської організації «Спілка жінок України», посол миру Леокадія Герасименко, яка представила програму Миротворення та підтримку Петиції про Мир в Сеулі.

На конференції були озвучені плани Спілки та громадських дружніх організацій на 2017 рік.

Наступний рік, говорить голова «Спілки жінок Херсонщини» Ірина Ніколаєва, буде іншим: «Ми вирішили переформатувати діяльність Спілки і залишити лише ті заходи та преокти, які будуть нести паростки результатів наших справ у майбутнє. Також ми починаємо ряд програм спрямованих на підняття гендерного питання та захисту прав жінок та дітей в Україні».