США надасть Україні військову допомогу на 400 мільйонів доларів

4 года назад 0

За поточний фінансовий рік Україна отримала від Сполучених Штатів Америки військову допомогу розміром в 400 млн доларів. Країна вже встигла укласти милостива контракти на 85% з перерахованої суми, повідомляє заступник міністра оборони України Аліна Фролова для українських ЗМІ.

Про це повідомляє УРА-Інформ.

"На сьогоднішній день допомога, яка йде в межах фінансового року, законтрактована більш ніж на 85 відсотків. Це та сама, про яку всі говорять, що вона заморожена. Фінансовий рік у США — до квітня", — сказала вона.

Також окрему увагу чиновниця приділила питанню "контракції", сказавши, що підписання будь-якого контракту для України в сфері військового оснащення автоматично означає, що країна це отримає.

При цьому політик заявляє, що це не означає, що Україна зможе отримати все і відразу щомиті, бо існують ще такі фактори, як тривалість виробництва. Фролова уточнила, що укладення контракту на якусь допомогу, наприклад, на поставку обладнання, означає, що Україна його вже точно отримає.

"Є речі, які ми отримаємо досить швидко, а є речі, які отримаємо за два роки, але оплата (від США — ред.) За них піде вже зараз", — сказала вона. При цьому Фролова оголосила, що незважаючи на всі гучні скандали, реальних наслідків від тимчасової зупинки військової допомоги з боку США країна не відчула.